Digitalna transformacija obrazovnih institucija

Koncept digitalne transformacije obrazovnih institucija vrlo je značajan zbog brzog razvoja i sve veće važnosti primjene informacijsko-komunikacijskih tehnologija (IKT) u obrazovanju.

Digitalno zrele obrazovne institucije su institucije s visokom razinom integracije IKT-a, sustavskim pristupom korištenja digitalnih tehnologija u upravljanju kao i u obrazovnim procesima. Korištenje digitalnih tehnologija u obrazovanju više ne ovisi o entuzijazmu pojedinca već o sustavskom pristupu koji mora biti planiran i implementiran od strane obrazovne institucije, nadležnog ministarstva, osnivača te svih drugih dionika.

Problem je prepoznat i u Republici Hrvatskoj te se kroz više projekata s posebnim naglaskom na projekt "E-škole: Uspostava sustava razvoja digitalno zrelih škola u RH (pilot projekt)" financiranog sredstvima europskih fondova nastoji primijeniti cjeloviti pristup informatizaciji školskog sustava u svrhu stvaranja digitalno zrelih škola za 21. stoljeće.

Za digitalnu transformaciju obrazovne institucije i njenu održivost neophodna je usklađenost implementacije infrastrukturnih i uslužnih te obrazovnih dijelova sustava. Temeljna područja koja se trebaju obuhvatiti digitalnom transformacijom su: planiranje i upravljanje u integraciji digitalnih tehnologija, primjena digitalnih tehnologija u učenju i poučavanju, razvoj digitalnih kompetencija, IKT kultura u obrazovnoj instituciji te osiguranje infrastrukture za primjenu digitalnih tehnologija.

U okviru ove sekcije znanstvenici i stručnjaci mogu prezentirati stručna postignuća u primjeni digitalnih tehnologija u obrazovnim institucijama s ciljem digitalne transformacije.

Preliminarni program: Dan e-Škola 19.09.2018.

VRIJEME DOGAĐAJ LOKACIJA
10:30 - 11:30

Registracija, osvježenje (kava, klipići, sokovi)

U hodniku prizemlja, lijevo

DV 10

11:30 - 11:45 Otvorenje konferencije DV 10
11:45 - 12:15

Prezentacija rezultata pilot projekta e-Škole i najava velikog projekta e-Škole

Andrijana Prskalo Maček

DV 10

12:15 - 12:45

Prezentacija rezultata završne vanjske evaluacije škola

izv.prof.dr.sc. Nina Begičević Ređep

DV 10
12:45 - 13:30 Radionica – "Izazovi velikog projekta e-Škole i što smo naučili u pilot projektu?" DV 10
13:30 - 14:30 Ručak i pauza za kavu DV 10
14:30 - 17:30 Stručna sekcija "Digitalna transformacija obrazovnih institucija" DV 10
17:30 Koktel  
 

Kotizacija: 350,00 kn (uključuje bon za ručak, promotivne materijale pilot projekta e-Škole, zbornik radova u digitalnom obliku).

Način plaćanja preko sustava za registraciju na http://www.ceciis.foi.hr/registration kreditnim karticama, ako želite platiti preko transfera banke kontaktirajte ceciis2018@foi.hr. Radovi će se slati elektroničkom poštom na adresu ceciis_eskole_strucni@foi.hr. Radovi će proći dvije domaće recenzije.

Predložak rada možete preuzeti ovdje.

Rok za predaju radova: 01.07.2018.

Rok za informiranje o prihvaćanju radova: 15.07.2018.

Rok za plaćanje kotizacije: 10.09.2018.

 

Voditelji

  • izv. prof. dr. sc. Nina Begičević Ređep, prodekanica za znanstvenoistraživački rad
  • doc. dr. sc. Katarina Tomičić-Pupek